Sciences fiction of werkelijkheid?

Over sciences fiction versus werkelijkheid

Afgelopen week ben ik voor het eerst weer gaan winkelen sinds de nieuwe maatregelen van kracht zijn. Ik hou niet van winkelen en ga zelden naar het centrum van de stad.

Ik was verbijsterd wat ik aantrof. Het leek wel of ik in een sciences fiction serie terecht gekomen was en gehersenspoeld werd.

Door de diverse luidsprekers werd mij keer op keer verteld hoe mij te gedragen om samen het virus te verslaan. Alsof dat niet genoeg was, stonden er overal borden met gedragsregels. Er waren looprichtingen, soms zelfs gescheiden door hekken aangegeven. Afgebakende vierkante meters om een voor een de winkel binnen te mogen.

Met een hoofd vol indrukken ben ik naar huis gefietst. Het was geen film maar de werkelijkheid.

Thuisgekomen moest ik echt even bijkomen. En of het dan zo moest zijn kwam ik via internet op allerlei kritische sites terecht. Met interviews van mensen met verstand van virussen en psychologie; tegengeluiden, met scherpe opmerkingen en vragen.

Dingen waar ik geen weet van heb of had.

Ik ben niet bang maar zal ook niet snel op de barricades gaan staan. Met liefde zorgen voor mijzelf en mijn dierbaren en in rust en kalmte leven, levert mij meer op.

Hoewel op de gezonde levensstijl barricade wil ik wel staan. Het is zo belangrijk om je lichaam en geest via voeding en beweging te versterken.

Daar hoor je trouwens niets over. Dat lijkt me toch een van de belangrijkste maatregelen die er te nemen zijn.

Sommige dingen heb je dan misschien niet in de hand maar je eigen gezondheid wel. Je kunt de keuze maken om verse groenten en fruit te gaan eten. Minder of geen bewerkt voedsel meer gebruiken. Je suiker inname beperken of helemaal niet meer nemen. Probeer dat eens een week of twee drie en merk de veranderingen op.

Maak elke dag een wandeling van een uur. Dat is goed voor de geest. Laat je niet teveel meeslepen door wat ze je in het nieuws vertellen.

En verder laat je niet bang maken. Angst verlamt je en is een slechte raadgever en niet goed voor je gezondheid.

Leef zoveel mogelijk in het hier en nu.

Willem Bilderdijk

In het verleden ligt het heden in het nu wat worden zal

Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: