Aanpassen

Denkvragen

Soms kom je vragen tegen die je aan het denken zetten.

Zo kwam ik de volgende tegen:

“Als de corona crisis het beste is wat je kan overkomen? Wat als dit de kans van je leven is? Je zou zomaar eens anders kunnen gaan denken. Je zou er je focus mee kunnen verleggen hoe je naar de dingen kijkt.”

Dat kwam binnen! Bij jou ook? Maar inderdaad het zette mij wel aan het denken.

Je kunt blijven klagen en zeuren over de maatregelen, over de impact op je leven en dat mag zo af en toe best. Maar blijf er niet in hangen. Ga niet bij de pakken neer zitten. Zoek mogelijkheden, zie kansen.

Nu we toch stilstaan kijk dan naar wat je wel hebt.

Misschien is je leven wel een stuk relaxter zonder achter de feiten aan te rennen. Of mis je de drukte en stress?

Misschien mis je de sociale verplichtingen niet zo erg als je gedacht had. In elk geval sommigen niet. Geeft het je een opluchting?

Geen file rijden maar gewoon vanuit huis werken. Voel je je nu een stuk relaxter? Of mis je het?

In mijn omgeving merk ik dat er wel een soort verzuchting is. Misschien is vanuit huis werken helemaal niet voor jou weggelegd. Dan heb je nu de kans gekregen om daar achter te komen. Misschien vind je het fantastisch en kun je dit blijvend doen of in een andere vorm.

Misschien ben je ook bewust geworden van het feit dat je baan maar zo zo is en dat de collega’s het leuk maken. Of omgekeerd dat je baan fantastisch is maar je collega’s niet.

Misschien heb je te maken met omzetdaling in je bedrijf. Heb je een plan B? Dan kun je daar nu over nadenken, mocht er zich nog eens een situatie voordoen waarin je bedrijf stil komt te liggen.

Dit kan met grote dingen maar ook met kleine dingen.

Een voorbeeld: in mijn tuin heb ik een overdekte lounge hoek. Maar ik keek tegen kliko’s en opgestapelde troep aan. Zonde toch! Het nodigde niet uit om daar te gaan zitten. Je kunt erover klagen en zeuren. Maar je kunt ook opstaan en actie ondernemen. Zo moeilijk is dat niet. Alle troep verzamelen en naar de stort brengen, bloemen kopen, de kliko verplaatsen en je uitzicht is aangepast. Nu kijk ik tegen een bloemenzee aan en heb ik mijn eigen paradijs gecreëerd.

Klein beginnen en stapje voor stapje kom je steeds iets verder. Als de situatie niet veranderd is accepteren en aanpassen de beste optie. Jij bent zelf degene die het verschil kan maken in je eigen leven.

Veel denk plezier!

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: