Vriend vogel

Deze week gaat mijn blog over een jonge vogel. Hij was te vroeg uit het nest gevallen en bivakkeerde een aantal dagen in mijn tuin.

Ineens zat daar een kleine vogel in mijn lounge hoek.

Met een wondje op zijn koppie.

In eerste instantie lieten de ouders niets meer van zich horen. Tenminste het leek of hij er alleen voor stond. Hij schreeuwde om aandacht en eten. Ik had een bakje water neergezet en een crackertje in kleine stukjes erbij gelegd.

Het jonkie ging drinken en probeerde uit de aarde ook eten te halen. Terwijl hij zijn koppie schuin hield en mij aankeek. Alsof hij wilde vragen doe ik het goed zo? Na een dag of twee had zijn moeder hem gevonden en gaf ze hem eten. Ze keerde regelmatig terug om hem te voeden.

Hij had een vaste routine opgebouwd. ’s Ochtends wakker worden op een kussen van de loungeset, dan op de stenen zitten, vervolgens op de rand van de plantenbak en tot slot rondwandelen in de tuin.

Vriend vogel

Vliegen lukte ook al een beetje, van de loungeset naar de planten bak en vice versa.

Af en toe maakte ik een praatje en vroeg dan of hij alsjeblieft niet op de kussens zijn behoefte wilde doen. Hij keek me dan schuin aan met lieve kraaloogjes om vervolgens naar de plantenbak te vliegen.

Het was best spannend hoe het verder zou gaan met ‘vriend vogel’. Elke ochtend keek ik meteen of hij er nog was. Blij en opgelucht als hij er nog zat begroette ik hem en wenste hem een fijne dag.

Terwijl ik nieuwe bloemetjes in de bak zette zat hij gezellig bij me en keek wat ik aan het doen was.

Dit vind hij wel een fijne plek.

De vierde dag kwam ik te dichtbij en vluchtte hij naar de tuin van de buren. En zelfs nog een tuin verder. De buren hebben hem op de schutting gezet.

Mama legt uit dat het nu tijd is om uit te vliegen.

Ik wilde hem toch in de gaten houden om te weten hoe het nu ging met hem. En zag hem naar het schuurdak vliegen.

Laat ik nu het volgende moment vast gelegd hebben:

Vriend vogel vliegt!

Zo prachtig om mee te maken van zo dichtbij. Blij dat hij kan vliegen. Zo mooi hoe de ouders voor hun jong zorgden. Het is een wonder dat hij niet gepakt is door een kat en deze dagen ongeschonden door is gekomen.

Met lef, aanmoediging en doorzettingsvermogen kom je verder. De natuur heeft dat deze dagen goed laten zien.

In deze bizarre tijden is dat voor ons mensen zo belangrijk. Houd moed ook al lijkt het nu allemaal wat somber. Leef bewust, leef vandaag in het hier en nu. Wees dankbaar voor wat je hebt en geniet ervan.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

2 gedachten over “Vriend vogel

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: