Spoedeisende hulp in corona tijd, vervolg

Deze week in mijn blog: terug naar de gipskamer, werk en dankbaarheid

Gipskamer

Het was redelijk druk deze keer. Mijn gips werd eraf gehaald. Met een speciaal soort schuimzeep mocht ik mijn hand voorzichtig wassen. Wat een verademing. Want wat gaat dat gips stinken.

Ziet er redelijk uit en weer lekker fris

Daarna kreeg ik nieuw gips en een laatste controle foto. Met een kopje koffie in de goede hand, aangeboden omdat ik lang moest wachten, werd de breuk beoordeeld. Er is geen operatie nodig gelukkig. Er was zelfs al herstel te zien! Over twee weken moet het gips eraf. Niet omdat de pink dan al geheeld is, maar om al teveel stijfheid van vingers, pols en hand te voorkomen. Met een vervolg afspraak ben ik weer naar huis gewandeld.

Deze keer voor paars gekozen.

Werk

Om te kijken wat ik wel of niet kan doen ben ik een halve dag naar het werk gegaan.

Ten eerste moest ik bedenken hoe op het werk te komen. Autorijden zit er voorlopig niet in en fietsen mag verzekeringstechnisch ook niet. Gelukkig heb ik een prima wandelconditie en is het kinderdagverblijf niet al te ver van huis. Al met al zo’n veertig minuten lopen. Voor mij prima te doen. Ik wandel bijna elke dag nog steeds een kilometer of zeven. Maar even niet op bospaden.πŸ˜‰

Op het werk liep ik al snel tegen mijn tijdelijke handicap aan. Het is niet te doen. Met dubbele gevoelens en een brok in mijn keel wandelde ik weer naar huis. Om juist nu uit te vallen terwijl we druk zijn om alles weer op te starten op de groep vind ik heel vervelend. Het is wel fijn om rustig de tijd te krijgen om te herstellen. Met rust zal dat ook sneller gaan.

Dankbaar

Iets breken is natuurlijk niet fijn. Behalve de pijn beperkt het je ook in alledaagse handelingen. Als rechtshandige moet ik nu alles links doen: tandenpoetsen, schrijven en een broodje smeren om maar wat te noemen. Erg lastig maar eerlijk gezegd vind ik het een leuke uitdaging.

Geluk bij een ongeluk is dat mijn zoon en dochter al een aantal weken, (tijdelijk) weer thuis zijn komen wonen. Zij zorgen liefdevol voor mij, smeren mijn brood, snijden mijn eten waar nodig en helpen met haar wassen en het huishouden. Mijn zoon kookt al weken de heerlijkste gerechten.

Voor al deze hulp en steun ben ik ze heel dankbaar.πŸ™β™₯️

Dankbaar ben ik ook voor beterschapswensen via berichtjes op Facebook en Whatsapp en kaartjes via de postπŸ™β™₯️

Waar ik ook dankbaar voor ben is dat ik nu alle tijd en rust heb om aan mijn coachtraining te werken. πŸ™

Elk nadeel heb ze voordeel (Johan Cruijff)

Fijne week en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Saskia πŸ€

Pa als je iets doorscrolt naar beneden kun je een berichtje achter laten. Zou ik leuk vinden πŸ™

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

2 gedachten over “Spoedeisende hulp in corona tijd, vervolg

  1. Fijn dat het er goed uitziet en dat het goed herstelt. Blijf lekker wandelen, zal wel moeten nu 🀭, en geniet van je kinderen!

    πŸ€—

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: