Niksen

“in de diepste stilte zitten de beste antwoorden” (Boeddhistische wijsheid)

Een van de opdrachten die in de cursus FLOW staan, is “niksen”. Daarmee wordt letterlijk bedoeld wat er staat. Helemaal niks doen. Geen kopje thee of koffie drinken, geen muziek luisteren, geen meditatie, geen telefoon of tv, echt even helemaal niks. Zelfs niet denken. Gewoon ‘zijn’ in het hier en nu. In stilte en alleen.

Soms ga ik op een boomstam in het bos zitten. Dan laat ik de natuur over mij heen komen en ga ik op in een heerlijke rust.

In de natuur kunnen we ons denken loslaten en ons voelen terugvinden ( Boeddhistische wijsheid)

In het begin is het niet makkelijk. Ook hier geldt oefening baart kunst. De gedachten in mijn hoofd volgden elkaar in rap tempo op. Dan merk je dat je best veel in je hoofd bezig bent. Laat de gedachten zijn voor wat ze zijn. Observeer en laat ze gaan.

Ik daag je uit om dit zeven dagen lang elke dag te doen. Begin met tien minuten, dan twintig minuten, vervolgens dertig etc. Ga ergens zitten of liggen ( maar probeer niet in slaap te vallen) en observeer zonder oordeel je gedachten, wat je ziet en hoort. Observeer en laat het gaan. Zo val je in stilte.

Misschien is deze video van Eckart Tolle , auteur van ‘ de kracht van nu” een goede hulp: https://youtu.be/5MG1XcntrT4

Geef niet op als het niet meteen lukt. Probeer het opnieuw, forceer niets en laat het gaan.

Fijne week. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: