Thuis

Voor het virus had ik een heerlijke rust in mijn leven opgebouwd met een daarbij horende relaxte routine. Nu, door de crisis, is mijn huis gevuld met twee van mijn drie kinderen, doe ik vrijwilligers werk vanuit huis en werk ik weliswaar minder dagen maar is het intensiever.

Kinderen

Het doet mij goed dat mijn kinderen de weg naar huis vinden in deze tijden. Het geeft gezelligheid en reuring. We spelen nieuwe spelletjes, puzzelen, koken en bakken en helpen elkaar de tijd zo prettig mogelijk door te komen. We volgen ook ieder onze eigen routine. Met (thuis)werk, studie en ontspanning.

Leuk spelletje

Balans

In eerste instantie ging het allemaal prima. Toch had en heeft de omschakeling effect op mij. Het sloop er langzaam in. Ik werd er duizelig van. Toen ik even rustig in een hoekje ging zitten om te “voelen” wat er nu echt aan de hand was, kwam het antwoord: ik ben overprikkeld met informatie uit de media, van het werk, het vrijwilligerswerk en de nieuwe online training. De doorbreking van mijn nieuwe opgebouwde routine en rust haalden mij uit balans en alles bij elkaar gaf het stress.

Dat betekent dat ik een hele goede les leer om in balans te blijven en mijn grenzen te bewaken. Doorgaan met mijn routine: op tijd opstaan, rustig ontbijten, wandelen, niksen, lekker in de tuin werken, FLOW doen en mijn online training tot lichtkracht coach volgen. Taken verdelen met de kinderen en een bepaald moment van de dag benutten om de informatie stroom systematisch te verwerken.

Wandelen in het bos doet goed!

Werk

Het werk vraagt ook inspanning omdat het elke keer anders is. Nieuwe kinderen, verschillende collega’s en wisselende ruimtes waar we de groep leiden. De dagroutine is wel hetzelfde dat geeft houvast. Gelukkig werk ik in een professioneel team met fijne collega’s en zijn we flexibel. Het is fijn om zo mijn collega’s die ik normaal minder vaak zie te leren kennen en je leert de kinderen van verschillende groepen kennen.

Ik vind dat hier gezegd mag worden dat het voor de kinderen van de ouders met een vitaal beroep ook schakelen is met elke keer andere juffies en andere vriendjes om mee te spelen.Zij verdienen ook een applaus. 👏👏👏

Tot slot

De gofundme campagne voor de Luisterlijn gaat nog steeds door. Je kunt een donatie doen via de volgende link:

http://www.gf.me/u/xak49h

Zorg goed voor jezelf en elkaar. Eet en drink zo gezond mogelijk en blijf in beweging.

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: