Nog één keer Santiago

“Elke stap brengt ons dichter bij ons doel, maar soms met een omweg” ( Boeddhistische wijsheid)

Voorbereidingen

Maandag 30 maart was onze geplande vertrekdatum. Mijn spullen lagen klaar voor een laatste selectie. Om vervolgens definitief ingepakt te worden voor de pelgrimstocht.

Minimale spullen

Helaas mocht het niet zo zijn in verband met het corona virus. We staan hier niet alleen in. Meer mensen zijn teleurgesteld in het feit dat feestjes, bruiloften, reizen enzovoorts niet doorgaan.

Het is heel jammer dat de pelgrimage niet doorgaat. Toch is mijn reis al veel eerder begonnen en heb ik veel bereikt: vele kilometers gewandeld en vele kilo’s afgevallen. Een blog en een gofundme campagne opgestart. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, in de krant gestaan en een artikel mogen schrijven voor de Paravisie. Ik heb een challenge “filmen met je mobiele telefoon” gedaan. Dingen die ik niet zomaar gedaan zou hebben en ver uit mijn comfort zone liggen.

Als ik het spannend vond kwamen deze woorden van Pipi Langkous in mijn hoofd: ” Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Gewoon beginnen en gaan doen. Probeer het maar eens. Het hoeft niet meteen iets groots te zijn. Het kan iets kleins zijn, dichtbij jezelf. Als je over je eigen bezwaren heen stapt, gaat er een wereld voor je open.

Een doel stellen is belangrijk. Dat geeft houvast. Met een stappenplan hou je het overzichtelijk. Zet door, pas eventueel je plan aan en ga weer door. Houd je doel voor ogen. Doorzetten is van cruciaal belang. Juist als het tegenzit of niet meteen lukt.

Met mijn blog neem ik een afslag. Ooit zal ik Santiago wel bereiken en erover schrijven. Nu neem ik je mee in een ander avontuur. Het leven van alledag in dit corona tijdperk en hoe ik daarmee omga.

De gofundme campagne zet ik ook door. Geheel in het teken van de Luisterlijn. Daar ben ik vrijwilliger. Wij worden vaker gebeld dan ooit. Het geeft veel voldoening om mensen een luisterend oor te bieden. Even de stilte doorbreken met een gesprek van mens tot mens.

Via deze link kun je je donatie doen:

http://www.gf.me/u/xak49h

Fijne week, denk om jezelf en elkaar.

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: