Zet de eerste stap

Dit jaar is voor mij tot nog toe het beste jaar ooit qua persoonlijke ontwikkeling.

Comfort zone

Nog nooit ben ik zover uit mijn comfort zone gestapt als dit jaar. Hoewel als au pair naar Engeland gaan op mijn 21ste een reuze stap was. En moeder worden op mijn 28 ste mijn leven behoorlijk op zijn kop zette.

Alles wat ik tot nog toe heb meegemaakt, de keuzes die ik heb gemaakt, of ze goed waren of niet, hebben mij gebracht waar ik nu sta. Er waren blije gelukkige hoogtepunten, hele zware en verdrietige diepte punten en alles er tussen in.

Ik ben dankbaar en blij voor de lessen die ik heb mogen leren. De inzichten die ik daardoor heb gekregen. Dankbaar voor de mensen die op mijn pad kwamen en komen en mij op uiteenlopende manieren aanmoedigen, praktisch helpen, kansen geven, van mij houden en vertrouwen in mij hebben.

Dat ik nu uit mijn comfort zone stap is goed voor verdere groei en ontwikkeling. Ik zie steeds helderder hoe de dingen samen vallen. Hoe het leven, het universum of hoe je het ook noemen wilt je helpt op jouw pad die je besloten hebt te gaan lopen. Die allereerste eerste stap is van cruciaal belang. Daarna is doorzetten een essentieel onderdeel om je doel te halen.

Lavendel zakjes

De lavendel zakjes zijn daar een goed voorbeeld van. In mijn tuin heb ik twee lavendel struiken staan. Elk jaar bloeien ze prachtig en geuren ze heerlijk.

Een deel van mijn lavendel struik

Ik vond het zonde om na het snoeien de takken met bloemen eraan weg te gooien. Ik besloot er bosjes van te maken als decoratie bij een cadeautje of ergens neer te zetten.

Toen ze indroogde vielen de bloemetjes eraf. Met nog steeds de lekkere geur. Via internet vond ik informatie wat je ermee kunt en hoe je de gedroogde lavendel kunt verwerken.

Mijn eerste oogst ging niet zo goed omdat ik ze niet goed had laten indrogen.

De tweede oogst ging beter. Door goed te laten drogen kon ik de gedroogde bloemetjes gebruiken.

Ik kwam op het idee om er geurzakjes van te maken en uit delen aan familie en vrienden. Ze werden enthousiast ontvangen.

Toen ik afscheid nam van mijn werk heb ik zakjes uitgedeeld aan mijn collega’s en de kinderen van mijn groep. Ook hier veel enthousiaste reacties.

Vorig jaar was er genoeg oogst maar er was verder nog niets mee gedaan. Tot ik bedacht om de geur zakjes in te zetten voor de campagne van de Luisterlijn.

De eerste aanbieding zette niet veel zode aan de dijk omdat ik geen rekening had gehouden met de bijkomende kosten. Postzegels envelop, de zakjes zelf en de tijd die je erin steekt met verwerken van de lavendel en de bestellingen. Al doe ik dat laatste met liefde.

Dus heb ik de actie aangepast. Zodat er meer overblijft om aan de campagne voor de Luisterlijn te doneren. Het voelt echt als vallen en opstaan maar vooral doorgaan!

De contacten met en bij de Luisterlijn zijn ook heel goed. Zo brengt Bonnie mij in verbinding met verschillende mensen.: met Dorine die druk bezig is om een e-learning te ontwikkelen om vrijwilligers te ondersteunen en handvatten te bieden om via gesprekken de zelfredzaamheid van (eenzame) gesprekpartners te vergroten. Daarvoor is veel geld nodig en gaat de opbrengst van de campagne naar toe.

Door middel van kaartjes die ik toevoeg aan de zakjes wordt de naamsbekendheid van de Luisterlijn vergroot. Bovendien leverde dat een mooi en heel persoonlijk gesprek op met iemand van het hoofdkantoor waar we allebei veel aan hadden.

Deze actie leert mij veel . Het bereid mij voor op mijn volgende stap. Een nieuwe wending en toevoeging in mijn leven als lichtkracht coach. Daarover vertel ik in mijn volgende blog meer.

Kortom door een eerste stap te nemen zet je uiteindelijk van alles en vooral jezelf in beweging. Er komen gegarandeerd mensen en kansen op je pad die je verder helpen. Zolang je weet wat je wilt en er voor gaat en doorzet! Ook al gaat het soms even minder goed.

Welke stap neem jij?

Saskia 🍀

PS Er zijn nog lavendel zakjes stuur mij een mail naar dewegns@gmail.com voor het aantal en je adresgegevens. Ik stuur je een tikkie. Na betaling stuur ik de zakjes naar je toe. Of ophalen in Almere.

1 zakje 5 euro, 2 zakjes 8 euro en 3 zakjes 10 euro (exclusief verzendkosten)

Of doneer via http://www.gf.me/u/ xak49h

Dank je wel 🙏

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: