Hoofd, schouders, knie en teen

Het wandelen ging wat moeizamer de afgelopen week. Ik had last van mijn hoofd. Ook loop ik nu met een rugzak van ongeveer 4 kg en kreeg ik last van mijn schouders. Tot overmaat van ramp vond mijn knie het nodig om te protesteren en deed mijn grote teen pijn.

De eerste wandeling van de afgelopen week was maar 5,3 km. Ik voelde mij ineens niet goed worden, het zweet brak me uit en mijn hoofd voelde vreemd. Op het gemakje naar huis gewandeld. Pas later bedacht ik dat ik een dag eerder mijn hoofd gestoten had op t werk. Ai toch iets harder aangekomen dan ik dacht.

De volgende dag ging het een stuk beter en heb ik een wandeling van 12 kilometer gemaakt door de kleine duinen. Wat is het daar prachtig en vol leven. Er staken ineens drie herten over de weg. Ik denk dat als je daar heel stil op een boomstam gaat zitten je allerlei dieren zult zien. Hier wat meer stijgende en dalende paden. Goede oefening voor mijn benen en knieën, die ik wel enigzins begon te voelen. Net als mijn grote teen.

Hier geen herten maar een prachtige view.

Maandag ruim tien km gewandeld. Het was mooi weer. En wat schetste mijn verbazing: een eenden echtpaar met pulletjes! Ze zijn er vroeg bij!

Dinsdag een wat kortere wandeling van 7 km gemaakt en geoefend op het heuveltje in het lumiere park 10 x op en neer. ’t Was een makkie. Ik had ook geen rugzak om gedaan. Het liep een stuk lichter en makkelijker.

De heuvel in het Lumierepark stelt ook niet zoveel voor.

Verder gefietst naar het werk en druk geweest met de Gofundme campagne! De goede doelen zijn bekend: de Luisterlijn en 113 zelfmoord preventie.

Sebastiaan heeft 113 gekozen

Omdat hij grote waardering heeft voor de vrijwilligers die vaak moeilijke momenten meemaken en de volgende dag weer klaarstaan. Veel crisidiensten hebben het druk en dan is het fijn dat er altijd nog een bedrijf is dat je 24/7 kunt bereiken als er nare en vervelende gedachten rondspoken door je hoofd.

Heb je zelf problemen of ken je iemand die hier last van heeft? Angsten dat iemand er zelf mee zit? Op http://www.113.nl is veel informatie te vinden over wat suïcidaliteit is en wat je voor de naasten om je heen zoal kunt doen.

113 wordt in de basis gefinancierd door het ministerie van WVC. Van extra giften en donaties wordt wetenschappelijk onderzoek gefinancierd om de dienstverlening te optimaliseren.

0900-0113 is dag en nacht telefonisch bereikbaar.

Zelf heb ik gekozen voor de Luisterlijn.

Hoewel de Luisterlijn al sinds 1958 bestaat, had ik er nog niet eerder over gehoord. Door een folder die onlangs in de bus viel, heb ik mij via internet verdiept in wat de Luisterlijn doet. Je kunt volledig anoniem bellen, chatten of mailen. Het gaat erom dat degene die belt zich gehoord en begrepen voelt. Bij pijn, rouw of verdriet is een menselijk gesprek heel belangrijk.

In mijn blog schrijf ik over de zware tijd na mijn scheiding. Ik had mijn moeder die mij een luisterend oor bood. Als je dat niet hebt, kun je je erg eenzaam voelen en dan biedt een organisatie zoals de Luisterlijn een uitlaatklep. Het is zo fijn als je even met iemand kan praten vooral ’s nachts als je maar blijft malen kun je bellen. Dat wilde ik mijn moeder niet aandoen. Ik wou dat ik toen geweten had dat de Luisterlijn bestond.

Gelukkig wordt de Luisterlijn bekender. Zo was er het afgelopen jaar bij omroep MAX een avond aan eenzaamheid gewijd waar de Luisterlijn deel aan nam. Inmiddels weten zo’n 500.000 mensen ons jaarlijks te vinden.

Terwijl ik de informatie op de site bekeek, ontdekte ik dat je je kunt aanmelden als vrijwilliger. Dat heb ik gedaan. Na een gedegen training mag ik nu samen met ruim 1500 collega-vrijwilligers een luisterend oor aanbieden. Dit doen wij bij toerbeurt, 24 uur per dag 7 dagen per week. De gesprekken zijn zo divers als er mensen zijn. Het is ontzettend leuk om te doen en het geeft mij veel voldoening.

Help dit werk doorzetten!
De Luisterlijn ontvangt subsidie van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ontvangt daarnaast donaties van particulieren, bedrijven en kerken. Met uw donatie kunnen zij de kwaliteit van het werk garanderen en de opleiding verstevigen. Ook kunnen zij met uw donatie meer vrijwilligers werven en behouden, zodat zij meer oproepen kunnen beantwoorden.

De Luisterlijn is te bereiken op het landelijke telefoonnummer 0900-0767. Je betaalt alleen de gebruikelijke belkosten.
Chatten kan tussen 10:00 en 22:00 uur via http://www.luisterlijn.nl

Moderne Pelgrims

Wij zullen als moderne pelgrims zo goedkoop mogelijk reizen. We gaan overnachten in zogenaamde “abrigos” speciale -goedkope- overnachtingsplaatsen voor pelgrims. Het overgrote deel van de donaties zal dan ook naar onze goede doelen gaan.

We hebben al een flink aantal donaties mogen ontvangen en een aantal toezeggingen gekregen waar we heel blij mee zijn. De campagne is al 81 eer gedeeld en mijn blog wordt goed bezocht.

Help ons om de 5000 euro op te halen via http://www.gf.me/u/xak49h

Hartelijk dank!

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: