Einde van de gofundme campagne

Maandag 27 juli heb ik een cheque mogen overhandigen aan Leo Noordegraaf directeur bestuurder van de Luisterlijn.

Mooi bedrag!

Donateurs

Met dank aan alle donateurs en de kopers van de lavendel zakjes kon ik een mooi bedrag van 1035,91 euro overmaken naar de Luisterlijn.

De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een extra trainingsmodule die vrijwilligers handvatten biedt bij het stimuleren van de zelfredzaamheid van (eenzame) gesprekspartners

Eenzaamheid

Sinds ik bij de Luisterlijn vrijwilliger ben is het mij opgevallen hoeveel eenzaamheid er is. De komst van het corona virus en vooral de maatregelen die genomen zijn, heeft de wankele sociale contacten die mensen toch nog hadden vermindert. Soms zijn de verhalen schrijnend. Hoe fijn is het dan als je mensen kunt stimuleren om zichzelf beter te kunnen redden. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen en komen ze meer in hun eigen kracht te staan.

Dankbaar

Ik ben zo dankbaar dat ik een liefdevolle familie om mij heen heb en fijne vrienden.

Dankbaar dat er een instantie zoals de Luisterlijn bestaat en dat ik daar vrijwilliger kan en mag zijn.

Schelp

De Jacobschelp is het embleem van de bedevaart naar Santiago de Compostella en staat in het algemeen symbool voor de pelgrims. Het zichtbaar dragen gaf bescherming tegen struikrovers tijdens de pelgrimstocht.

Hoe treffend en ontroerend is het dat ik deze schelp kreeg van Leo Noordegraaf directeur bestuurder van de Luisterlijn.

Jacobschelp. Als ik de pelgrimstocht ga lopen, gaat deze schelp mee.

Afsluiting

Al met al een mooie afsluiting van een periode die begon met schrijven over de wandeltraining en andere voorbereidingen van de pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Vervolgens over het virus en mijn gebroken pink. Alles bij elkaar genomen maken deze afgelopen maanden een aaneenschakeling van door- en terug schakelen van de ene naar de andere emotie. Van het ene naar het andere leermoment.

Nu neem ik even een kleine rustpauze om op adem te komen en een nieuwe koers in te slaan met mijn blog.

Bedankt zover voor het lezen van mijn blogs en de leuke reacties!

Tot snel 🙋

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: