Media

De afgelopen week heb ik diverse media gevolgd over het corona virus. Op tv, via nu.nl, de NOS app, algemeen internet en een paar afleveringen van Jensen via YouTube bekeken.

Ik heb gelukkig geen angst en geen paniek voor de situatie. Wel heb ik zorg om mijn kwetsbare dierbaren. Gelukkig zijn het verstandige mensen en nemen zij hun voorzorgsmaatregelen.

Verder zorg ik voor gezond eten en drinken, was ik regelmatig mijn handen, poets het huis en pak ik mijn dagelijkse routine weer op. Wandelen, af en toe niksen om in stilte te komen, lezen en schrijven, tuinieren. Ik voel mij nog meer tot rust komen. Het enige waar ik last van heb is hooikoorts.

Paravisie

In het nieuwe nummer van paravisie staat een artikel van mijn hand over hooggevoeligheid bij kinderen. Ik ben er erg blij mee. Als je het leuk vind om te lezen kun je het bestellen via de website van paravisie, of als je durft in de winkel.

Aanbieding vanuit de uitgever: Vanwege het feit dat sommige mensen vanwege de situatie rondom corona niet naar buiten kunnen of willen, bieden wij bij bestelling de nieuwste ParaVisie Magazine tijdelijk aan ZONDER verzendkosten (zolang de voorraad strekt). https://paravisiemagazine.nl/bestellen/

Familie app

In onze familie app hebben we regelmatig informatie naar elkaar gestuurd en discussies gevoerd. Daarin maken we nu een switch naar positieve en creatieve berichten o.a. deze:

Dochter

Deze week heb ik mijn dochter opgehaald uit haar studentenhuis. Voor haar is het hele sociale studenten leven waar ze in zat stil komen liggen. Alleen thuis zitten is niets voor haar. Ze heeft het creatieve idee opgevat om te gaan vloggen. Het zijn hilarische filmpjes.

Thuiswerken

Mijn dochter kan thuiswerken van haar werk en ik krijg voor mijn vrijwilligers werk thuis apparatuur. Zodra dat geïnstalleerd is, kan ik vanuit huis telefoontjes ontvangen. We hebben een passende werkplek ingericht. Zo zitten we elkaar niet in de weg en kunnen we de anonimiteit waarborgen die het ( vrijwilligers)werk van ons vraagt.

Wandelen

Het is mentaal schakelen om van intensief trainen, naar recreatief wandelen te gaan. Tot nog toe heb ik, behalve zaterdag, elke dag een wandeling tussen de 5 en 10 kilometer gemaakt.

Bij een van de wandelingen in de afgelopen dagen, liep ik door een bijen “trek”. Eerst dacht ik één vroege bij te zien maar ik kwam telkens twee paar bijen tegen die met gepaste afstand van het voorgaande paar mijn pad kruiste. Heel bijzonder. Op imkerpedia.nl is interessante informatie te vinden over het bijenleven.

Tot slot

Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaats. Zie hieronder👇 wel even door scrollen.

Pas goed op jezelf en elkaar!

Saskia 🍀

Gepubliceerd door saskiadegraaf

actie, avontuur en uitdaging

%d bloggers liken dit: